Project
Duurzaamheid
'Word Groene Held' gestart!

Duurzaamheidsproject ‘Word Groene Held’ startte op 24 november op de Sint Willibrordschool in Lisse. Twee leerlingen van die school, Esther en Jeroen, wilden graag met hun school meedoen met het inzamelen van oude/kapotte spullen zodat zij met hun schoolgenootjes en omgeving kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld waarin we met zorg omgaan met de aarde en onze spullen.

Esther en Jeroen, nichtje en neefje van de initiatiefnemer van dit project, waren gelijk enthousiast over de Groene Held. Ze wilden niets liever dan als eerste met dit project starten op hun school, de Sint Willibrordschoolin Lisse. Ook directrice Nelly raakte bevlogen door het enthousiasme van de twee en pakte het initiatief ‘Word Groene Held’ met beide handen aan.

Bewustwording

We zijn met heel veel mensen op de aarde en dit betekent ook veel spullen. Om producten als laptops, tv’s, mobiele telefoons en tablets te maken zijn er grondstoffen nodig. Veel grondstoffen.
Hierdoor raakt de aarde langzaam uitgeput. Door met elkaar deze spullen in te zamelen en er duurzaam mee om te gaan, kunnen we met elkaar bij dragen aan een duurzamere wereld.
Word Groene Held gelooft er in dat wanneer je kinderen op jonge leeftijd laat kennismaken met duurzaamheid zij hun omgeving het ‘bewust worden en omgaan met’ mee kunnen geven. Met in het achterhoofd dat wij de aarde gebruiken en dus iets terug moeten doen, staat Word Groene Held te popelen om op zoveel mogelijk scholen in de regio met de kinderen aan de slag te gaan en samen bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Alleen maar winnaars

Vanaf 24 november is de Sint Willibrordschoolde plekwaar dit project als eerste uitgerold wordt. De school gaat een aantal weken mobiele telefoons, MP-3 spelers en tablets inzamelen.

Naast dat de school hiermee bijdraagt aan een duurzamere wereld, is er ook een prijs te winnen. Het opknappen van een schoolplein, een Pico set of iets anders. De prijs wordt in overleg met de school bepaald.

Meedoen?

Alle basisscholen in de regio zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan dit duurzaamheidsproject. Alle informatie en de mogelijkheid om een school aan te melden staan op www.wordgroeneheld.nl. Samen naar een duurzamere wereld!

Copyright 2021-2022. Deze website is gemaakt door YouniekLink
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram